Goede voornemens voor 2021: waar kiezen jullie voor?

6 jan 2021 | Algemeen, Huwelijk | 0 Reacties

We zijn er allemaal al druk mee bezig: de goede voornemens voor 2021. Sommigen zijn al begonnen, terwijl anderen nog bezig zijn met het bedenken van een aantal goede voornemens voor 2021. We willen het allemaal, linksom of rechtsom, toch weer een beetje anders doen het komende jaar. We willen het iets beter, iets leuker of iets gezonder.. In het rijtje meest voorkomende goede voornemens van 2021 missen we toch wel een heel belangrijk onderwerp. Omega Mediation geeft je inzicht in de meest voorkomende voornemens én vertelt je welk voornemen je zeker aan je lijstje toe zou moeten voegen.

Welke goede voornemens voor 2021 komen het meest voor?

De goede voornemens lijken soms standaard te zijn, alsof ze regelrecht uit een boekje komen. We horen nog zelden écht unieke goede voornemens. Eigenlijk zien we ook niet heel veel nieuws in de top 10 goede voornemens voor 2021:

  1. Meer sporten
  2. Minder alcohol drinken
  3. Gezonder eten
  4. Gewicht verliezen
  5. Stoppen met roken
  6. Meer sparen
  7. Een andere baan vinden
  8. Meer tijd voor / met dierbaren
  9. Minder stressen
  10. Meer ‘me-time’

Een heel belangrijk goed voornemen mist in deze lijst!

Wanneer je kijkt naar de top 10 goede voornemens voor 2021, dan begrijp je de lijst waarschijnlijk helemaal. Goede kans dat er een aantal voornemens op staan die jij voor jezelf ook genomen hebt, of die jullie misschien wel samen hebben genomen. Maar, hoe zit het dan met volledige aandacht voor je relatie? Gezonde, goede en liefdevolle aandacht voor je partner? Deze staat niet in de lijst, maar zou er zeker tussen moeten staan. Een huwelijk met veel aandacht voor elkaar is een sterk huwelijk. Dat wil toch iedereen? Wij raden dan ook iedereen aan om de goede voornemens voor 2021 aan te vullen met het voornemen om meer tijd en aandacht voor elkaar te hebben, zodat jullie liefde verder groeit het komende jaar. Natuurlijk vertellen we je ook graag waarom dit zo belangrijk is.

Waarom is aandacht voor elkaar het beste voornemen voor 2021?

Aandacht voor elkaar zorgt voor een sterkere, gezondere en gelukkigere relatie. Wanneer je een goede relatie hebt, dan voel je je beter. Je emoties zijn stabieler. Daarnaast merk je ook lichamelijke voordelen, zoals een verkleind risico op hartfalen en kanker. Dit alles houdt verband met een toename van het hormoon van de liefde, namelijk oxytocine. Hieronder benoemen wij nog 5 redenen om aandacht voor elkaar bovenaan je lijstje goede voornemens voor 2021 te zetten.

1. Pijnklachten zijn minder sterk aanwezig

Pijnklachten kunnen zomaar optreden, maar kunnen natuurlijk ook chronisch aanwezig zijn, bijvoorbeeld door een bepaalde aandoening. Alle soorten pijn kunnen worden verzacht door een goede relatie. Veel pijnklachten worden verergerd door spanningen en stress. Wanneer jullie volle aandacht voor elkaar hebben, dan gebeurt er ook meer in de slaapkamer. Hierbij komen endorfine (gelukshormoon) en oxytocine (liefdeshormoon) vrij en deze zorgen voor een wegnemen van alle spanningen. Hierdoor ervaar je (tijdelijk) minder pijnklachten.

2. Het hart wordt sterker

Het is in meerdere studies bewezen dat mensen in een gelukkig en sterk huwelijk minder risico lopen op hartziekten. Zij worden gemiddeld gezien ouder dan mensen die zich in een ongelukkige relatie bevinden. Veel aandacht voor elkaar zorgt voor een actieve relatie en dat zorgt voor een gezonder hart.

3. Afvallen is eenvoudiger

Soms is het nodig om wat gewicht te verliezen, gewoon omdat het beter is voor je gezondheid. We gaan dan eindeloos sporten, water drinken en veel gezonder eten. Toch blijkt afvallen in de praktijk niet eenvoudig. Het is goed om te weten dat het een stuk makkelijker wordt als je geniet van een goede relatie. Veel aandacht van je partner zorgt voor een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Je gaat gewoonweg beter in je vel zitten en dat zorgt ervoor dat het afvallen makkelijker gaat.

4. Je ervaart veel minder stress

We hebben allemaal wel eens last van stress, in meer of mindere mate. Hoge stressniveaus en langdurige stressgevoelens kunnen zorgen voor zowel fysieke als mentale klachten. Een goede relatie, waarin veel aandacht voor elkaar bestaat, verlaagt de bloeddruk en daarmee ook het stressniveau. Je ervaart dus aanzienlijk minder stress als je een goede basis in je relatie vindt.

5. Je voelt je gewoon gelukkiger

Gelukkig zijn.. Dat is toch het doel van iedereen? Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar geluk. Een goede relatie heeft een positieve uitwerking op je hele leven. Het zorgt voor meer vertrouwen in jezelf, voor meer waardering voor anderen, voor betere prestaties op het werk en een rijker sociaal leven. Zo zie je dat een goed, sterk huwelijk een positieve uitwerking heeft op alle belangrijke factoren in je leven. Daar word je gelukkig van!

Kies voor elkaar in 2021!

Het belangrijkste advies dat wij je kunnen geven is: kies voor elkaar in 2021! Geef elkaar meer liefde en aandacht, maak meer tijd vrij voor elkaar en blijf verbonden. Het is belangrijker dan alle andere goede voornemens voor 2021. Omega Mediation helpt jullie graag om dieper verbonden te raken en te blijven. Willen jullie meer weten of hebben jullie interesse in een intakegesprek? Neem dan gerust contact op!