Huwelijk en trouwen: wat is eigenlijk het verschil?

8 feb 2021 | Algemeen, Huwelijk | 0 Reacties

Huwelijk en trouwen: wat is eigenlijk het verschil?

Het huwelijk en trouwen worden vaak in één adem genoemd. Wanneer jullie verliefd zijn en jullie willen echt samen de toekomst in stappen, dan is het logisch dat er op een bepaald moment ook wordt gedacht aan een getrouwd leven samen. Dat is prachtig! Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat jullie écht verbonden zijn, en dit ook blijven in de toekomst. Jullie trouwen moet mooi zijn, maar jullie huwelijk moet vooral sterk zijn. De twee zijn dan ook zeker niet hetzelfde. Omega Mediation vertelt hier graag meer over.

Huwelijk en trouwen zijn niet hetzelfde

Er wordt heel vaak gedacht dat trouwen en het huwelijk eigenlijk gewoon hetzelfde zijn. In de praktijk is dit zeker niet zo. Het gaat om een verschil tussen verbinden en verbonden zijn. Het is een verschil tussen activiteit en toestand, zoals dit misschien beter genoemd kan worden. Een momentopname tegenover de rest van je leven. Dat is een groot verschil en natuurlijk ook een heel belangrijk verschil. Trouwen duurt maar even, maar het huwelijk duurt voor de rest van je leven. Als jullie hier eens dieper over nadenken, dan ontdek je ook dat het huwelijk vele malen waardevoller is als het trouwen. Dit betekent ook dat het huwelijk veel meer aandacht nodig heeft.

Trouwen is een gezamenlijke activiteit

Er is dus zeker een belangrijk verschil tussen het huwelijk en trouwen. Dit zie je eigenlijk ook aan het werkwoord dat we erbij kunnen voegen. Je gáát trouwen en je hébt een huwelijk. Trouwen is een momentopname, die uiteraard plaatsvindt op de trouwdag. Jullie maken er natuurlijk een fantastisch feest van, met de mensen die jullie lief zijn. Het is een groot feest om de rest van jullie leven fijn op terug te kunnen kijken. De trouwdag duurt maar één dag, het trouwen zelf nog veel korter. Dit geldt niet voor het huwelijk.

Het huwelijk is een gezamenlijke ‘toestand’

Het huwelijk is zeker geen momentopname. Dit kan het best worden gezien als een gezamenlijke ‘toestand’ of een gezamenlijk ‘zijn’. Jullie maken een feest van het trouwen op de trouwdag, maar eigenlijk is het nog veel belangrijker om ook een feest te maken van het huwelijk. Jullie willen een sterk huwelijk, waarin jullie optimaal met elkaar verbonden zijn. Een huwelijk waarin jullie stevig verbonden blijven, ook wanneer het even moeilijk wordt. Ieder huwelijk kent ups en downs. Het gaat erom dat jullie zowel in de piekperioden als in de dalen samen sterk blijven staan. Dit is precies waar Omega Mediation zich, samen met jullie, voor inzet.

De twee zijn natuurlijk wel verbonden

We kunnen dus, als je het goed bekijkt, zeker stellen dat het huwelijk en trouwen totaal iets anders van elkaar zijn. Toch zijn ze natuurlijk wel verbonden. Zonder trouwmoment is er immers geen sprake van een huwelijk. Als we het omzetten naar het alfabet, dan kunnen we stellen dat trouwen de letter A is en het huwelijk wordt gevormd door de letters B tot en met Z. Het is aan jullie om van A tot Z sterk verbonden te blijven, met veel liefde en respect voor elkaar in een gelukkige relatie. Precies dat is het doel van preventieve mediation bij Omega Mediation.

Huwelijk en trouwen: kies voor een sterke verbinding!

Het begint allemaal met de trouwdag, maar daarna begint het huwelijk. Natuurlijk wil je genieten van een sterke verbinding, een gelukkig samenzijn voor de rest van jullie leven. Omega Mediation staat voor jullie klaar. Samen zorgen we niet alleen voor een mooie start, maar vooral ook voor een mooi en sterk huwelijk voor de rest van jullie leven samen. Je kunt altijd een afspraak maken voor een intakegesprek. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact op!