Je huwelijk versterken: tips van Omega Mediation

3 sep 2021 | Algemeen | 0 Reacties

Je huwelijk versterken is geen eenmalige actie. Eigenlijk weten we allemaal dat het sterk en gezond houden van je huwelijk gewoon altijd om je aandacht blijft vragen. Wie wil genieten van een fijn huwelijk met elkaar, zal ook met elkaar moeten blijven werken om verbonden te blijven. Toch maken we ook allemaal wel eens perioden mee waarin het even niet zo lekker gaat. Dit geeft niet. Dat gebeurt bij iedereen, dus laat de moed niet direct in je schoenen zakken. Het is belangrijk om even de tijd te nemen om jullie verbinding te boosten. Omega Mediation geeft je graag tips om je huwelijk te versterken op momenten dat het even wat minder gaat.

1. Besteed tijd met elkaar

Zeker als jullie de connectie tussen jullie beide even wat minder voelen is het heel aantrekkelijk om afstand van elkaar te nemen. Het mag duidelijk zijn dat het in deze perioden niet goed is om 24/7 samen te zijn, maar het mag zeker ook niet zo zijn dat jullie de afstand bewust groter maken. Breng tijd met elkaar door. Kies er bewust voor om samen te zijn en doe dingen waar jullie allebei van houden. Creëer plezier met elkaar, op bewuste wijze, om het huwelijk weer te versterken.

2. Onderhandel over conflicten

Een lastigere periode wordt vaker veroorzaakt door een conflict, al hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn. Ben je bij ons geweest voor preventieve mediation? Denk dan eens terug aan wat je geleerd hebt. Jullie weten eigenlijk heel goed hoe jullie over conflicten onderhandelen om er weer uit te komen, al lijkt het soms echt wel even of je de draad kwijt bent. Maak je niet druk, bewaar de rust en ga ervoor zitten.

3. Laat respect nooit los

Er wordt wel eens gezegd dat een huwelijk – of een goede relatie – hard werken is.. En dat is het! Toch, ook waar hard gewerkt wordt, worden foutjes gemaakt. Bespreek wat er mis gaat, bied onderbouwde kritiek en wees ook voorbereid op het ontvangen van feedback. Hierbij let je er altijd op dat jullie het respect voor elkaar niet loslaten. Klagen over mogelijke tekortkomingen van je partner maakt de situatie niet beter. Behandel je partner zoals je zelf behandeld wilt worden en je merkt dat jullie verbondenheid weer groeit.

4. Kijk eens naar binnen

Ongeacht hoe lang jullie al samen zijn, er zijn altijd dingen die je over je partner kunt leren. Dit geldt ook voor jezelf. Natuurlijk, je leeft je hele leven al met jezelf, maar toch zijn er altijd dingen die je helemaal niet weet over jezelf. Mensen veranderen. Je bent niet meer wie je een paar jaar geleden was. Loopt het even niet zo lekker? Ontdek dan niet alleen waar dat gevoel bij je partner vandaan komt, maar kijk ook eens goed naar binnen. Als je weet waar het vandaan komt, dan kunnen jullie het samen aanpakken om het huwelijk te versterken.

5. Laat de spirituele connectie groeien

Er is meer. Meer dan wat je ziet, wat je ruikt en wat je voelt. Er is altijd meer dan wat je op een moment ervaart. Veel stellen groeien naar elkaar toe wanneer ze één of andere vorm van spirituele verbinding delen. Dit kan op veel verschillende manieren. Het kan bijvoorbeeld zijn door een band met een kerk, synagoge of moskee, door meditatie, door simpelweg tijd door te brengen in de natuur of door een intiem gesprek met elkaar te voelen. Je kunt nieuwe verbondenheid vinden door nieuwe manieren van naar elkaar toegroeien te gaan ontdekken.

6. Blijf de communicatie verbeteren

Hoe langer je bij elkaar bent, hoe beter je elkaars zinnen aan kunt vullen. De gedachtegang gaat op elkaar lijken of je hebt gewoon een steeds beter inzicht in de manier waarop de gedachtegang van je partner juist anders is dan die van jou. Toch, als daar de spreekwoordelijke kink in de kabel komt, dan lijkt het ineens of jullie elkaar niet meer begrijpen. Neem op dit punt de tijd om jullie communicatie onderling bewust te verbeteren. Luister naar je partner, ook als je het niet met hem of haar eens bent, maar wees ook niet bang om duidelijk te communiceren over je eigen gevoelens en gedachten. Door de communicatie opnieuw te verbeteren kunnen jullie het huwelijk versterken en raken jullie weer optimaal verbonden.

7. Leer elkaar vergeven

Iedereen weet dat de roze wolk op den duur verdwijnt. Hoe je het ook wendt of keert, jouw partner gaat jou een keer pijn doen, frustreren of van slag maken. Andersom gaat dit ook gebeuren. Dat is het leven en daar zijn we mensen voor. Vergeving is een lastige maar belangrijke deugd in een huwelijk, vooral omdat niemand perfect is. Probeer je partner wat ruimte te geven om een ​​paar fouten te maken, want jij zult er ook een paar maken. Als je een fout maakt is het belangrijk om je welgemeende excuses aan te bieden. Lukt dit niet direct, doe het dan op het moment dat je het wel oprecht kunt doen. Dit zal helpen om vergeving aan te moedigen en je huwelijk te versterken.

Goed beginnen en je huwelijk blijven versterken

Een goed begin.. Juist, dat is het halve werk. De andere helft smeer je uit over alle jaren dat jullie samen zijn. Omega Mediation helpt je om die sterke start te maken, maar wij zijn er ook om ervoor te zorgen dat je huwelijk sterk blijft en jullie optimaal met elkaar verbonden blijven. Maak gerust eens een afspraak voor een intakegesprek of zet online jullie eerste stappen naar een sterk en gezond huwelijk.