5 kenmerken van een goed huwelijk

11 nov 2020 | Huwelijk | 0 Reacties

De kenmerken van een goed huwelijk vormen een lange lijst met aandachtspunten. Betekent dit dat alle goede huwelijken aan tientallen kenmerken voldoen? Zeker niet! Uiteindelijk draait het erom dat jullie verbonden blijven en dat doen jullie toch vooral op jullie eigen manier. Wel is het goed om eens kennis te maken met een aantal belangrijke kenmerken van een goed huwelijk, vooral omdat je ervan leert en je er je voordeel uit kunt halen. Omega Mediation deelt daarom 5 van de belangrijkste kenmerken van een goed huwelijk met jou.

1. Met een fijn gevoel ‘uit elkaar’ gaan

We hebben het hier natuurlijk niet over ‘uit elkaar’ in de zin van ‘scheiden’. Hier hebben we het over andere vormen van uit elkaar gaan, wat we in de meeste gevallen dagelijks doen, tijdelijk. Als je gaat slapen, dan ben je even uit elkaar. Je ligt dan wel in één bed, maar als je slaapt ben je je niet bewust van je partner. Je gaat uit elkaar om naar het werk te gaan, om boodschappen te gaan doen of een avond te gaan stappen zonder partner. Een goed huwelijk is een huwelijk waarin je elkaar vrij laat om dingen alleen te doen. Het is dan belangrijk dat je met een fijn gevoel uit elkaar gaat. Ga niet boos naar bed of de deur uit. Je blijft dan namelijk langer boos, waardoor het ook lastiger wordt om dat gevoel weer los te laten.

2. De liefde en je partner delen de eerste plaats

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goed huwelijk? Af en toe ruzie maken! Dat hoort er gewoon bij. Wel is het belangrijk om bij ieder meningsverschil te bedenken of je het ‘gevecht’ echt wilt winnen of dat het misschien beter is om je partner halverwege te ontmoeten. Een goed huwelijk draait om het sluiten van compromissen. Als je van elkaar houdt, dan verplicht je je ertoe om de hobbelige weg van het leven samen soepeler te maken. Als je dat elke dag doet, dan stel je de liefde en elkaar op een gedeelde eerste plaats, in plaats van jezelf.

3. Er is ruimte voor leuke dingen met elkaar

We hebben allemaal een druk leven. In veel gevallen werken beide partners. Daarnaast zijn er andere gezinsleden waar we tijd mee doorbrengen en er zijn sociale verplichtingen, sportmomenten, afspraken.. Kortom, er is niet altijd tijd om iets leuks te doen samen. Het is belangrijk om ruimte te reserveren om leuke dingen met elkaar te doen. Dit hoeft niet dagelijks en zelfs niet wekelijks, maar wel op regelmatige basis. Quality time met elkaar is een heel belangrijke sleutel in een gezond en gelukkig huwelijk.

4. Aandacht voor lichamelijke genegenheid

Eén van de belangrijkste tips voor een goed huwelijk: zorg ervoor dat de lichamelijke genegenheid blijft bestaan. Goed naar je partner luisteren, iets fijns voor je partner doen of eens lekker koken voor je partner.. Natuurlijk, allemaal zaken die belangrijk zijn. Toch, als de lichamelijke genegenheid wegvalt is het niet voldoende. Een knuffel en een kus doen zo veel meer voor je huwelijk. Het zorgt ervoor dat je partner zich geliefd voelt en dat is heel belangrijk om verbonden te blijven.

5. De vriendschap in een huwelijk blijft behouden

Echte vriendschap hoort een rol te spelen in een gelukkig huwelijk. Eén van de belangrijkste kenmerken van een goed huwelijk is de hechte vriendschap die gecombineerd wordt met de romantische kant. Beste vrienden zijn er voor elkaar, steunen elkaar en vinden het leuk om samen plezier te hebben. Dit zijn factoren die nodig zijn om verbonden te blijven. Natuurlijk is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de vriendschap wordt aangevuld met veel liefde.

Hoe werk jij aan de kenmerken van een goed huwelijk?

Jij wilt natuurlijk ook een goed, gezond en gelukkig huwelijk. Verbonden blijven, daar gaat het om. Jij wilt de kenmerken van een goed huwelijk terugzien in jouw huwelijk. Door te kiezen voor preventieve mediation zorg je ervoor dat je precies weet hoe je jouw huwelijk sterk houdt in de toekomst. Je blijft verbonden en dat voelt heerlijk!

Wil je meer weten over preventieve mediation of wil je direct een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!