Preventieve mediation voor je huwelijk: 5 goede redenen!

4 jun 2021 | Algemeen | 0 Reacties

Preventieve mediation voor het huwelijk is om meerdere redenen een goed idee. Het huwelijk is iets bijzonders en het is aan jullie om het altijd bijzonder te houden, maar hoe doe je dat? Jullie gunnen jullie zelf de beste start door te kiezen voor preventieve mediation voor het huwelijk. Omega Mediation benoemt hier graag 5 belangrijke redenen voor.

1. Een verhoging van het bewustzijn

Preventieve mediation voor je huwelijk zorgt voor een verhoging van het bewustzijn, samen en apart. Jullie willen maximaal met elkaar verbonden zijn en dat betekent dat jullie op eenzelfde niveau uit willen komen, op dezelfde golflengte. Dit geldt niet alleen voor de zaken die voor de hand liggen, maar vooral ook voor de situaties die niet alledaags zijn. Alles draait om bewustzijn. Word bewust van je eigen niveaus en van de niveaus van je partner. Geef jij jullie relatie een 9 en geeft je partner jullie relatie een 7, of andersom? Dan kan dit betekenen dat bepaalde behoeften niet worden vervuld. Dit kan jullie verbinding in de weg gaan staan. Word je ervan bewust en pak het aan tijdens preventieve mediation voor je huwelijk.

2. Bespreek wat je niet bespreekt

Jullie kunnen alles tegen elkaar zeggen.. maar gebeurt dit ook? In de meeste gevallen niet. Sommige dingen blijven onbesproken, gewoon omdat de dagelijkse routine ervoor zorgt dat er onvoldoende tijd is om te praten of omdat het moment gewoon nooit geschikt lijkt. Heb je een afspraak voor preventieve mediation? Dan is er zeker tijd om te bespreken wat jullie niet bespreken. Dit is hét moment om ook de gevoelige onderwerpen aan elkaar voor te leggen. Het bespreken van wat jullie niet bespreken maakt jullie sterker.

3. Je toont je wil voor een sterk huwelijk

Natuurlijk, als jullie eenmaal hebben besloten om in het huwelijksbootje te stappen, dan willen jullie er ook echt voor gaan. Toch, een sterk huwelijk ontstaat niet vanzelf. Ieder huwelijk komt voor uitdagingen te staan, momenten waarop de verbondenheid even niet meer zo groot lijkt. Jullie blijven sterk als jullie precies weten hoe jullie met lastige situaties om moeten gaan, als jullie precies weten wat jullie van jullie zelf én van elkaar kunnen verwachten. Preventieve mediation voor het huwelijk is de beste voorbereiding op een sterk huwelijk, waarmee je je wil voor een sterk huwelijk toont aan jezelf en je partner.

4. Het verschil tussen denken en weten

Laten we eerlijk zijn. We denken vaak te weten wat onze partner voelt, hoe deze zal handelen in een bepaalde situatie, waar deze energie uithaalt en op welke punten er energie verloren gaat. We dénken het te weten, maar eigenlijk weten we het niet. Dit verschil kan ervoor zorgen dat jullie samen voor verrassingen komen te staan. Ineens reageert je partner heel anders op een situatie dan jij had gedacht. En nu? Wees hierop voorbereid! Tijdens preventieve mediation voor het huwelijk nemen we deze, en veel andere, zaken eens goed onder de loep.

5. Je krijgt gewoon wat huwelijkswijsheid

Plannen mislukken bij een gebrek aan raad. Je weet gewoon niet alles over het huwelijk. Dit is ook helemaal niet erg, maar het is wel belangrijk om er meer over te leren. Door te leren over het huwelijk, en van ervaringen en fouten, kun je uitdagingen voorkomen en door blijven groeien. Zo houden jullie makkelijker en sterker vast aan de verbondenheid die jullie nu voelen.

Kies voor preventieve mediation voor het huwelijk

Willen jullie optimaal verbonden in het huwelijksbootje stappen, met alle tools in handen om ook in de toekomst sterk verbonden te blijven? Kies dan voor preventieve mediation voor het huwelijk, bij Omega Mediation. Maak direct een afspraak voor een intakegesprek of neem eens contact op voor meer informatie en advies. Jullie zijn altijd welkom!