Trouwen of niet: hoe weet je of je écht wilt trouwen?

6 aug 2021 | Algemeen | 0 Reacties

Soms zeggen we het makkelijk: ‘ik wil trouwen’. Natuurlijk, wanneer je verliefd bent en op een roze wolk leeft, dan praat je al makkelijk over trouwen en misschien zelfs wel al over kinderen. Je vrienden stappen één voor één in het huwelijksbootje en het kan vrij makkelijk zijn om toch een beetje groepsdruk te voelen. Toch, of je wilt trouwen of niet, dat ligt helemaal aan jou en aan je partner. Hoe weet je nu of je écht wilt trouwen? Hoe weet je of jullie er samen écht klaar voor zijn? Omega Mediation geeft je 9 signalen die aangeven dat jullie klaar zijn voor het huwelijk.

1. Je weet waarom je wilt trouwen

Er zijn overal foto’s van smokings en witte jurken op je Facebook-feed – is dat wat je wilt? Wil je gewoon kunnen zeggen dat je getrouwd bent, of wil je echt je leven met je partner doorbrengen? Bedenk waarom je wilt trouwen. Welke voordelen krijg je door met jouw partner te trouwen, in tegenstelling tot het voortzetten van jullie relatie zoals deze nu is? Stel jezelf de moeilijke vragen en zorg ervoor dat je klaar bent voor het huwelijk.

2. Je plant een huwelijk, geen trouwdag

Bruiloften zijn leuke feesten, een kans om al je vrienden en familie op één plek te zien. Maar is dit de reden waarom je gaat trouwen? Wil je gewoon een groot feest geven en in het middelpunt van de belangstelling staan? De trouwdag duurt enkele uren, maar een huwelijk duurt voor altijd. Plan niet voor één dag – plan voor de rest van je leven. Denk na over hoe jouw dagelijks leven zal zijn met jouw partner, dus ook op de momenten als je niet in het middelpunt van de belangstelling staat.

3. Je hebt je eigen leven geleefd

Het is waar – sommige geliefden van de middelbare school kunnen trouwen en het laten werken. Maar dat is niet gebruikelijk. Studies tonen aan dat je het beste kunt wachten tot je 25 jaar of ouder bent om te trouwen. Je bent volwassener, je hebt meer van je leven geleefd. Het betekent niet dat je met iedereen moet daten die je pad kruist, maar je hebt de kans gehad om verschillende mensen te ontmoeten en te beseffen wat je wel en niet wilt in je leven. Dit zal je helpen bij het kiezen van jouw perfecte partner.

4. Jullie relatie is diep

In het begin flirtten jij en je partner, gingen veel uit, brachten veel tijd samen door.. Maar als je gaat trouwen is het fijn als je een diepe relatie hebt. Dieper dan alleen maar plezier hebben, elke avond uitgaan, zorgeloos zijn. Moeilijke vraagstukken moet je samen kunnen aanpakken. Jullie relatie moet diep zitten, zowel op de mooie als op de minder mooie momenten.

5. Je kent en vertrouwt je partner

Het maakt niet uit hoe lang jullie al samen zijn, je moet je partner volledig kennen. Trouw niet alleen omdat je al vier jaar aan het daten bent. Trouwen doe je omdat je je partner kent. Je kent zijn of haar verleden, hoop en dromen. Je kunt reacties van je partner op bepaalde dingen voorstellen. Je weet dit allemaal en je houdt nog steeds van hem of haar. Vertrouwen is essentieel voor een huwelijk, dus zorg ervoor dat je je partner volledig kent en  kunt vertrouwen.

6. Je wilt je partner niet veranderen

Trouw niet met je wederhelft in de verwachting dat je partner nog wel zal veranderen. Trouw met ze omdat je van hem of haar houdt zoals hij of zij is. Een grote toezegging doen zal niemand veranderen, hoewel je misschien harder aan je relatie moet werken. Verwacht ook niet dat het huwelijk je relatie zal veranderen. Een bruiloft zal een grote kloof tussen jullie niet helen.

7. Conflicten los je samen op

Verdoezel je problemen niet alleen en denk niet dat ze beter worden als je ze vergeet. Werk eventuele knikken in je relatie uit, zodat ze later niet ontploffen. Trouw niet omdat je denkt dat het een probleem zal oplossen. Los eerst het probleem op! Als je geen problemen kunt oplossen, kunnen jij en jouw partner niet effectief communiceren. Het oplossen van conflicten en het sluiten van compromissen in een relatie zal een sterke basis vormen voor een gezond huwelijk.

8. Samen maak je plannen voor de lange termijn

In een nieuwe relatie is het oké om dingen op het laatste moment te veranderen en je hoeft niet verder te plannen dan je volgende date. Als je eenmaal serieus bent en besluit je aan elkaar te binden, moet je samen plannen maken. Wat als je partner de wereld rond wil reizen? Vind je het oké om alleen thuis te blijven, of zou je met je partner mee gaan? Weet wat jullie allemaal willen, en zorg ervoor dat jullie het goed vinden om samen deze doelen en plannen uit te werken.

9. Je kunt je leven niet voorstellen zonder je partner

Jij houdt van je partner en deze liefde is geheel wederzijds. Je kunt jezelf niet zien met iemand anders. Je kunt jezelf niet zien zonder je partner. Jij staat gelukkig in het leven, je bent blij met jezelf en jouw partner vult jouw geluk aan zoals geen ander dat kan. Jullie vullen elkaar aan en maken elkaars plaatje compleet.

Kies voor de beste start van jullie huwelijk met Omega Mediation

Als jullie klaar zijn voor het huwelijk, dan willen jullie er natuurlijk voor zorgen dat jullie zo sterk mogelijk het huwelijk instappen. Tijd om samen een toekomst tegemoet te gaan waarin jullie altijd sterk verbonden blijven. Gun jezelf deze sterke start voor de toekomst met preventieve mediation van Omega Mediation. Maak direct aan afspraak voor een intake of neem eens contact op voor meer informatie en advies.