Wie is de ware eigenlijk?

6 apr 2021 | Algemeen | 0 Reacties

Wie is de ware? We vragen het ons allemaal eigenlijk wel eens af. Zijn we wel samen met de persoon die voor ons de ware is? Ben je nog alleen en vraag je je af hoe jij jouw ware herkent? Misschien is je relatie wel net voorbij en kun je nog niet begrijpen waarom hij of zij tóch niet de ware voor je was.. Kortom, ‘wie is de ware?’ is een vraag waar iedereen zich van tijd tot tijd wel eens mee bezig houdt. Omega Mediation vertelt je hier graag meer over.

Is er echt maar één persoon die de ware is?

‘De ware’.. dat klinkt alsof het echt maar één persoon kan zijn. Gelukkig is dat niet waar. Stel je voor dat die van jou aan de andere kant van de wereld woont en jullie gaan allebei nooit op vakantie. Daar wil je niet aan denken! Nee, de ware is niet één persoon. Meerdere personen kunnen de ware voor jou zijn. Je kunt het gevoel hebben dat iemand de ware voor jou is en ineens merk je dat dat juist helemaal niet het geval is. Andersom komt ook zeker voor. Je ontmoet iemand en je kunt je totaal niet voorstellen dat je ooit gevoelens voor deze persoon zal ontwikkelen. Toch, op een later moment kan deze persoon zomaar de ware voor jou zijn. Eigenlijk is het helemaal niet vreemd dat de vraag ‘wie is de ware’ zo veel verwarring en onzekerheid veroorzaakt!

Wie is de ware vooral niet?

Voordat we gaan kijken wie nu de ware is voor jou willen we je eerst meer vertellen over wie voor jou de ware níet is. Het is niet die vrouw die je alleen maar aantrekkelijk vindt omdat zij maatje 36 draagt en lang blond haar heeft. Wat als zij over 5 jaar zwaarder is geworden en kort, donker haar heeft? Het is ook zeker niet die knappe man die je alleen maar nóg aantrekkelijker vindt omdat hij veel geld op de bankrekening heeft staan. Hoe knap zou je hem nog vinden als hij ineens al zijn geld verliest? Ineens is hij dan de ware niet meer… De ware is niet iemand die je kiest op basis van uiterlijke kenmerken, op basis van het banksaldo of op basis van de baan die hij of zij heeft.

Waarschuwing: jouw ware is niet perfect!

Hebben je vriendinnen je wel eens gezegd dat je te veeleisend bent? Misschien hebben je vrienden al eens naar je geroepen dat jij je te kieskeurig opstelt. Is dit dan zo verkeerd? Nee hoor, het is heel goed om precies te ontdekken wat je wel zoekt in iemand, en wat niet. Maar – er zit altijd een maar aan vast – verwacht in geen geval perfectie! Zoek niet naar die man die nooit eens zijn sokken laat slingeren of die nooit eens vergeet om de toiletbril terug omlaag te doen. Zoek ook niet naar die vrouw die nooit vergeet om het dopje terug op de tandpasta te doen of die echt nooit vergeet haar lange haren uit het doucheputje te vissen. Niemand is perfect, jij niet en jouw ware ook niet. Er moeten dingen zijn die je de ander af en toe eens moet vergeven. Het is normaal dat je af en toe eens iets goed moet maken. Dit hoort erbij!

Wie is het dan wel?

We horen het je bijna denken.. Als dat allemaal de ware niet is, wie is de ware dan wel? Dat gaan we je vertellen, al kunnen we je geen namen geven natuurlijk. We gaan je wel vertellen waar je vooral wél naar moet zoeken. De ware is de persoon met wie jij je verbonden voelt. Het is de persoon bij wie jij jezelf kan en mag zijn, en die bij jou ook zichzelf mag zijn. Jouw ware is die persoon met wie jij jullie verschillen kunt bespreken en met wie jij een relatie aan kunt gaan waarin die verschillen ook geaccepteerd worden. Het is iemand die jij in een oude slobberbroek net zo lief en knap vindt als in een pak of een galajurk. Dát is de ware!

Zoek niet en je zult vinden!

Sommige relaties houden geen stand. Dat is het leven. Je hebt er verdriet van, je verwerkt het en je pakt je leven weer op. Soms zit er maar korte tijd tussen je vorige relatie en je nieuwe liefde, maar er kan ook lange tijd tussen zitten. Zeker als het wat langer duurt kun je steeds meer het gevoel krijgen dat je actief moet gaan zoeken. Doe dit niet! Jouw ware komt vanzelf op je pad. Als je gaat zoeken naar iemand die voldoet aan jouw ‘verlanglijstje’ dan is het risico groot dat je juist op de verkeerde personen stuit. Wees jezelf, maak plezier in het leven en je komt de ware echt vanzelf tegen!

Gevonden?

Hebben jullie elkaar dan eindelijk gevonden en hebben jullie het zo leuk samen dat jullie klaar zijn voor het huwelijk? Gun jullie zelf dan de beste start die er bestaat. Ga voor optimale verbondenheid, voor een sterk huwelijk. Dit doe je door middel van preventieve mediation bij Omega Mediation. Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als het om het huwelijk gaat. Wij helpen jullie hier graag bij! Meld je direct aan voor een intakegesprek. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op! Natuurlijk ben je ook welkom als jullie een beetje vast zitten in jullie huwelijk. Ik help jullie graag om de verbondenheid met elkaar weer terug te vinden.